lauantai 25. huhtikuuta 2015

Etelä-Korean lähetystyö lievässä nousussa


Aasian maista Etelä-Korea on kristillisen lähetystyön näkökulmasta uusi toimija. Korealaisia lähettejä nähdän eri puolilla maailmaa.  Korean lähetystyötä tutkiva istituutti (Korea Research Institute for Mission, KRIM) on julkaissut vuoden 2014 tilastot.

Lähetystyöntekijöitä on yhteensä 20467, mikä aikaisempaan verrattuna on vähän enemmän. Lähetystyöntekijät tulevat 162 lähetysjärjestön kautta.  Etelä-Koreasta lähetystyö suuntautuu 163 maahan.


Merkittävimmät korealaisten lähettien vastaanottavat maat ovat Kiina, Yhdysvallat, Intia, Japani, Filippiinit, Thaimaa, Indonesia, Turkki, Kambodza ja Venäjä. Hiukan yli puolet lähetystyöntekijöistä suuntaa näihin maihin. Painopiste on siis Aasiassa. 


Korealainen lähetystyö kamppailee samojen kysymysten kanssa kuin länsimainen työkin. Viisumivaikeuksia on siellä, missä kristillisen uskon asema on vähäinen. Jotkut joutuvat palaamaan kotimaahan kesken kaiken eri syistä. Korea on oma kulttuurialueensa, jossa lasten koulukysymykset aiheuttavat oman huolensa.


Korea antaa kuitenkin merkittävän panoksen maailmanlähetykseen.



www.krim.org


Lähde: IBMR 39/ April 2015.